• naturmedisin@icloud.com
  • 473 37 936

Oppskrifter

Tasty dish of a chef

Spagetti med spinat

  • løk
  • smør/stekeolje fra Helios
  • spinat
  • 1 ss sojafløte
  • spagetti (hamp, spelt eller liknende -helst uten egg)
  • hvitløk • muskat
  • ur-salt, havsalt
  • pepper

Hakk løken og fres den kort med smør i pannen. Ha i spinat med litt vann (vær forsiktig, det spruter litt) – og når den er litt mykere, ha i sojafløte. La det småkoke litt, og tilsett hvitløk og muskat. Smak til med salt og pepper.

Asiatisk grønnsakspanne (2-3 personer)

  • 200g poteter – skrell og skjær i terninger
  • 100 g røde paprika – store terninger
  • 2 store løk- skjær i skiver
  • 100 g gulrøtter- kuttes i staver
  • 100 g grønne bønner – ca. 3 cm lange stykker
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 ss karripulver
  • 4 ss stekeolje
  • Ca. 100 ml vann
  • Salt, pepper, koriander, sojasaus

Varm opp oljen i en stor panne og stek løk, poteter og gulrøtter ca. 3 minutter i oljen. Hell oppi resten av grønnsakene og stek alt videre i ca. 5 minutter, viktig å blande godt. Hell oppi kokosmelken og litt vann. Bruk salt, pepper, koriander og litt sojasaus. Legg på lokk og la det småkoke litt til potetene og gulrøttene er litt mykere. Serveres med ris (med skall- ikke polerte)

Gulrot-potetsuppe

  • 300 g gulrøtter – vask dem og skjær i små skiver
  • 500 g poteter – skrelles og skjæres i små terninger/biter
  • løk – skjæres i terninger
  • stekeolje
  • salt, pepper, koriander, muskat, kurkuma, ingefær
  • urtesalt (Dr. Vogel fra Heliosbutikken)
  • ca. 1 liter vann

Hell stekeolje i en kjele , varm den litt opp og fres løken. Hell i vann (ca. 1 liter), tilsett potetene og gulrøttene. La det småkoke litt til grønnsakene blir myke. Bruk stavmikser og blander alt godt. Smak til med salt, pepper, urtesalt, koriander. Server på tallerken og hell linfrøolje over suppen. Bruk ferske urter (koriander).

Hokkaidosuppe (gresskar)

  • Hokkaido
  • Salt, pepper, koriander, urtesalt
  • Vann

Vask gresskaren, del den i to, bruk en spiseskje og fjern kjernedelen fra midten. Etter at den har blitt renset, skjær den i små biter og putt alt i en kjele. Fyll kjelen med litt vann slik at gresskaret kan kokes litt, men ikke alt for mye vann. Småkok gresskaret til det blir mykt, bruk stavmikser og blant alt godt. Smak til med krydder. Server på tallerken og hell over linfrøolje

Potet med sopp

  • Poteter – skrelles og kokes
  • Sopp – rens, skjær i biter
  • Løk – skjæres i terninger
  • Stekeolje
  • Salt, pepper, persille

Bruk en panne, hell i oljen, fres løk lite grann og legg soppen i pannen, blant det godt, bruk salt, pepper. Stek det litt. Serveres ved siden av potetene med fersk persille og linfrøolje Du kan erstatte sopp med alle grønnsaker.

Indisk linsesuppe Dhal (2-3 personer)

  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 SS kokosolje
  • 1 TS sorte sennepskorn
  • 1 TS spisskummen
  • 1 TS gurkemeie
  • ½ TS koriander
  • 1 TS sterk karri
  • 1 tørket chili, uten kjerner og smuldret
  • 1 TS fersk ingefær, raspet
  • 1 L. grønnsaksbuljong
  • ½ kanelstang
  • 1 laurbærblad
  • 150 g røde linser
  • 1-2 grønnsaksbuljongterninger
  • 1-2 TS ursalt
  • 2 gulrøtter
  • ½ stang purre
  • Smak til med karri, urtesalt og pepper
  • 1 sitron, skåret i skiver

Surr løk og hvitløk i olje. Tilsett alt krydder – bortsett fra laurbærbladet, chili og kanelstangen, og rør kort. Fyll på med grønnsaksbuljong, og tilsett salt, laurbærblad, chili og den oppdelte kanelstangen. Når vannet koker, tilsettes de vaskede linsene. La småkoke i 10-15 min. Fjern skummet som dannes på overflaten. Tilsett i tynne skiver av gulrøtter og purre.

Sett på lokk på kjelen, og la småkoke på lav varme til grønnsakene er myke. Smak til med karri, koriander, urtesalt og pepper, rør godt, fordel på tallerkener og server med en sitronskive.

Squash Mexikana (2-3 personer)

  • ca. 50 ml vann (kjelebunnen skal være dekket)
  • 2 TS soyasaus
  • 1 hakket løk
  • 2 hakkede hvitløksfedd
  • 2 squash oppskåret i terninger
  • 1 liten, rød paprika oppskåret i terninger
  • ½ boks mais (ca. 125 g)
  • 2 SS tomatpuré
  • 1 TS spisskummen
  • 1 TS paprika
  • 1 TS chilipulver

Varm vannet og soyasausen i en stor kjele. Kok løk og hvitløk mørt i vannet, tilsett squash og paprika, og la koke i ca. 5 min. til squashterningene er blitt myke. Rør inn tomatpuréen (tilsett evt. litt vann). Rør inn mais og krydder, og la koke i 3 min. til. Kan serveres med ris.

Fylte paprika med hirse (2-3 personer)

  • 3 røde paprika
  • 150 g hirse
  • 1 løk – finhakket
  • 500 ml grønnsaksbuljong
  • 1 bunt persille – hakket
  • en knivsodd muskat
  • en knivsodd merian
  • en knivsodd cayennepepper
  • salt
  • 150 g champignons i skiver
  • 2 SS stekeolje
  1. Kok hirsen i buljongen, tilsett alle krydderne og slå av platen. La svelle i 20 min.
  2. Skjær av «lokket» på paprikaene, og fjern kjernene med en skje.
  3. Stek løken og champignonene lett i olje. Sett ovnen på 180° C.
  4. bland hirsen med champignonene, løken og persillen og smak. Bruk en skje og trykk massen godt inn i paprikaene. Stekes i ca. 40 min. i en smurt ildfast form.

Tilbakemelding

STIV I MUSKLER

God massasje med olje.
Det var kjempedeilig, bare tiden som var for kort - det skulle vart lenge.
Ellers var det herlig.


Din tilbakemelding teller! Send oss noen ord om hva du synes var spesielt bra eller hva vi kunne ha gjort anderledes!