• naturmedisin@icloud.com
  • 473 37 936

Schüssler salter

Schüßler (1821-1898)

Schüßler (1821-1898)

Schüssler salter  hører til alternativ medisin og er mineralsalter.
Schüssler antok at sykdommer oppstår på grunn av forstyrrede biokjemiske prosesser.
Han mente at sykdommer i stor grad er forårsaket av en forstyrret mineralmetabolisme, og fraværet av et bestemt mineral påvirker hele metabolismen.

Teorien etter Schüssler sier at man skal gi kroppen de manglende saltene slik at  den defisiteten som har ført til sykdommer kan komme i balanse igjen.

Cellesalter er små tabletter som inneholder stoffer som er inne i kroppen vår til enhver tid. I noen tilfeller trenger vi mer av ett eller flere cellesalter. Dette er helt ufarlige preparater og en god medhjelper når kroppen er kommet litt feil ut.

Hvordan jobber vi med cellesalter?

Schüsslersalter tilhører alternativ medisinen og er mineralsalter. Schüssler antok at sykdommer oppstår på grunn av forstyrrede biokjemiske prosesser. Han mente at sykdommer i stor grad er forårsaket av en forstyrret mineral metabolisme, og fraværet av et bestemt mineral påvirker hele metabolismen. Teorien etter Schüssler sier at man skal gi kroppen de manglende saltene slik at den mangelen som har ført til sykdommen kan bli rettet opp.

Hvilke metoder jobber vi med?

Ved bruk av ansiktsdiagnose og en omfattende anamnese – klientens sykdomshistorie –  finner vi fort ut hvilke mineraler som trengs. Det er tabletter i homeopatisk potens som finnes i D3, D6 og D 12. Det finnes også mineralsalver som kan brukes utvortes, for eksempel ved sprukne fotsåler.

Når bruker man disse saltene?

Cellesaltene brukes ved akutte og kroniske sykdommer, som for eksempel ved smerter, feber eller til forebygging av sykdommer.

Finnes det begrensninger ved bruk av cellesalt?

Da disse tablettene kun inneholder sporer av mineraler, er det praktisk vanskelig å få en overdosering.
Bivirkninger og vekselvirkninger er ikke kjent.

Hvem egner cellesalter seg for?

For alle som har en eller annen form for ubalanse, sykdom eller annet ubehag.


Din tilbakemelding teller! Send oss noen ord om hva du synes var spesielt bra eller hva vi kunne ha gjort anderledes!